Šta je digitalni marketing?

Digitalni marketing

 

Šta je digitalni marketing, šta je online marketing i koja je razlika između digitalnog i online marketinga?

Pojam digitalni marketing odnosi se na korišćenje elektronskih kanala, uređaja i platformi za izgradnju ili promociju vašeg brenda. Nije bitno da li je Internet uključen sve dok je tehnologija u pitanju.

Drugim rečima, sa digitalnim marketingom ne ograničavate se na korišćenje Interneta! Na ovaj način digitalni marketing može poslužiti kao kišobran (umbrella) pojam, jer obuhvata mnoge marketinške tehnike. Zbunjujuće? Daću vam primer.

 

Primer

Zamislite da pokrećete mobilnu kampanju gde šaljete SMS-ove svojim kupcima, nudeći predstojeće promocije vašeg preduzeća. Tehnologija se zaista koristila za stvaranje i slanje poruke, ali nije vam bila potrebna internet veza da bi je korisnici mogli primiti.

Mogli bismo reći da se bilo šta što ima digitalnu osnovu može smatrati digitalnim marketingom.
Kao što su igre, marketing sadržaj, video marketing, mobilni marketing (SMS tekstualna kampanja), TV oglasi, radio oglasi.
Možda se pitate, ako je to digitalni marketing, šta je onda onlajn marketing?

 

Šta je onlajn marketing?

Termin se naziva i Internet marketing, on je podskup digitalnog marketinga i, kako naziv govori, objavljen na \”live\” konekciji, da bi se pokrenula akcija.

 

Primer

Recimo, vodite kampanju sa plaćanjem po kliku, za svoj posao koji ulažete u mrežnom marketingu. Internet je marketing u stalnoj evoluciji, ponekad je izazov pratiti ga, a za nove pridošlice može biti nadmoćan.

Neki napori mrežnog marketinga uključuju, plaćanje po kliku na SEO pretraživačima Google-a, prikazivanje oglašavanja na displeju ili video mrežama i marketing na društvenim mrežama. Imajući sve ovo na umu, odlično pitanje koje treba postaviti, da li je razlika bitna? Istina je da nije!

 

Važno je!

Važno je da razumete implikacije svake od njih dok pravite svoj celokupni marketinški plan. Što nas vodi do sledeće tačke, strategije. Bez obzira na to kako se odlučite za oglašavanje, bilo bi korisno da imate, planove akcije:

✓ Kakve rezultate želite da dobijete?
✓ Kako planirate to postići?
✓ Da li želite izloženost ili želite da znate svoju publiku i pratite svoju investiciju?

Odgovori na ova pitanja pomoći će vam da shvatite da li se trebate usredsrediti na online marketing ili digitalni marketing.

Podeli:

Šta je logo? (Logotip)

Logo? Šta je logo? (logotip) Ako ste pogledali na vikipediji, reći će vam definiciju, nešto približno logotipu, simbol, znak ili amblem, pa je to definicija logotipa. Moramo o tome da razgovaramo malo više od toga. Ako bismo se vratili u prošlost, videli bismo svoje pretke koristeći simbole.   Zašto je

Zašto je video važan za vaše poslovanje?

Zašto je video važan za vaše poslovanje?   Evo par razloga! Prvi Video povećava konverziju u proseku do 80%, pa ako imate video na početnoj stranici koji objašnjava vaš proizvod ili prikazuje nekoga ko voli vaš proizvod ili uslugu, veća je verovatnoća da ćete 80% prodati taj proizvod ili uslugu

Trendovi u štampi

Novi trendovi u štampu   Ako razmatramo trendove pakovanja koji utiču na tok priprema za štampu, voleo bih da se setite poslednjeg puta kada ste posetili supermarket. Vaša poslednja subotnja, jutarnja šetnja lokalnim supermarketom, siguran sam da vas je u nekom trenutku zavelo pakovanje, da ste želeli da kupite proizvod

Zašto je fotografija važna za preduzeća?

Fotografija je važna   Zašto? Prva stvar je da vaše poslovanje izgleda legitimno, ako imate dobre autentične fotografije sebe i svoje lokacije i svojih stvari, tu je mnogo više angažovanje publike, nego korišćenje zaliha fotografija ili nikakvih slika. Druga stvar je što čini vašu veb stranicu ne toliko teškom za

Scroll to Top